2012-04-01
Mia Mountain kommer under 2012 att medverka i den omtalade och framgångsrika teaterproduktionen "Sleep No More" i New York.
 
2012-03-07
"Katinkas Kalas" har som enda svenska film blivit uttagen till Tribeca Film Festival. Filmen ingår i sektionen Veiwpoints.
 
2012-01-20
Mia Mountain är aktuell i titelrollen i långfilmen ”Katinkas kalas” i regi av Levan Akin.

Svenska Dagbladet anser att "Mia Mountain som Katinka påminner inte så litet om Sissy Spaceks rollkaraktär i Robert Altmans Tre Kvinnor: betraktande, liksom avskuren från världen omkring, innesluten i sin egen, inre verklighet. Det är iakttagelsens konst som här odlas, inte sällan träffsäkert och skickligt, alltmedan det stela umgänget förbyts i ett antal parallella ensamheter".

Dagens Nyheter konstaterar att "Mia Mountains Katinka är mer sevärd med sin gåtfulla coolhet, en gestalt som till skillnad från de andra aldrig riktigt låter sig kategoriseras som någon särskilt 'typ'" och SVT att "Katinka är verkligen festens drottning och Mia Mountain gör rollen med perfekt känslokyla, utan att bli klyshigt blasé på det där sättet som överklassen ofta skildras".

Filmlabbet anser att "starkast intryck gör främst Katinka, som i Mia Mountains gestaltning får den rätta blandningen av skörhet och insikt som bär det mesta av berättelsens ambition att ta samtidens kulturella puls."
 
2011-10-20
Mia Mountain - nominerad till Stockholm Filmfestivals pris L'Oréal Paris Rising Star 2011.
 
     

FOTO: Niklas Alexandersson

PROD: blomill